Karnaval zamani olsun ya da olmasin Venedik bircok kisinin gormeyi arzu ettigi bir sehir. Icerisinden gecen kanallari, kanallarda dolasan gondollari, San Marco Meydani, unlu Katedrali ile herkesin tatil ajandasinda ilk siralarda yazili olan bir rota.
Venedik'e gelmeyi planlayanlar ve balik yemekten hoslananlar icin hem atmosferini hem de yemeklerini cok sevdigim bir restorani sizlerle paylasmak istiyorum: "Trattoria alla Madonna". Dunyanin en cok turist agirlayan sehirlerinden birisi olan Venedik'te haliyle bir cok restoran bulmak mumkun. Sehrin kalbi olan San Marco meydanin bulunan ya da buyuk kanalin kenarina dizili olan restoran ve cafeler atmosfer olarak cok guzel olsalar da ya cok pahalilar ya da fazla turistlikler.
Bizler gittigimiz yerlerde turistlik dayatmalardan hoslanmayanlardaniz. Daha cok yerel halkin gittigi yerleri bulup oralarda yemek yemeyi tercih ediyoruz. "Trattoria alla Madonna" unlu Rialto koprusune cok yakin. San Marco meydanina dogru yururken buyuk kanalin (Canal Grande) saginda yer aliyor. Bu bolgeye San Polo deniyor. Eger Vaporetto kullaniyorsaniz Rialto duraginda inip Rialto Koprusunden karsiya gecmeli ya da San Silvestro duraginda inip biraz geriye Rialto koprusune dogru yurumelisiniz. Rialto koprusunden gecer ve sola donerek kanal boyunca yururseniz, kanali dik olarak kesen ucuncu dar sokagin icerisinde Trattoria alla Madonna. Lokantanin tam adresi: Calle della Madonna, San Polo, 594, Venezia.
Daha Büyük Görüntüle
1954 yilinda acilan Trattoria (Geleneksel Italyan Lokantasi), 35 yildir kurucusu olan Fulvio Rado'nun oglu Lucio tarafindan yonetiliyor. Kapidan girdiginizde sizi sol tarafta kocaman bir balik dolabi ve hemen onunuzdeki tezgahta duran cesit cesit geleneksel mezeler karsiliyor. Geleneksel tarzda dekore edilmis olan restoranda dokuz farkli oda bulunuyor ve her odanin duvarini Italyan ressamlarin tablolari susluyor. Etrafta dolasan beyaz onluklu garsonlar bizlere tipik esnaf lokantasi havasini yasatiyor.
Lokantanin menusunde farkli lezzetler bulunsa da Trattoria alla Madonna'da deniz mahsullerini tercih etmenizi tavsiye ederim. Venedik'in deniz kokan atmosferine de yakisan bu olur zaten. Baslangic olarak soguk servis edilen karisik deniz mahsulleri tabagi (Antipasto Misto di Pesce) harika bir secim olacaktir. Arkasindan deniz mahsullu risotto, siyah murekkep balikli Vermicelli (bir cesit makarna) ya da balik corbasi ile devam edebilir, yemeginizi izgara balik veya kizarmis deniz mahsulleri ile sonlandirabilirsiniz.
Karisik Deniz Mahsulleri |
Siyah Murekkepli Vermicelli |
Deniz Mahsullu Risotto |
Balik Corbasi |
Venedik standartlarinda degerlendirdigimizde lokantanin fiyatlarinin makul oldugunu soyleyebiliriz. Deniz mahsulu meze tabagi 12 Euro, bir porsiyon balik tabagi 13 Euro, makarna ve risottolar 10 Euro civarinda satiliyor. Restoranin sarap menusunde ev yapimi sofra sarabindan baslayarak, sadece Veneto bolgesi degil, Italya'nin diger bolgelerinin saraplarini da bulmak mumkun.
Son Soz...
Lokanta saat 19:00'da aksam servisine basliyor. Gecmiste rezervasyon kabul etmeyen lokantanin web sitesinde en az dort kisi olmak kaydi ile rezervasyon kabul ettiklerine dair bilgi mevcut. Eger rezervasyon yaptirmadiysaniz, acilis saati olan saat 19:00 civari Trattoria'da olmanizi tavsiye ederim. Zira kalabalik bir Venedik aksaminda saat 20:00'dan sonra kapida uzunca bir kuyruk beklemek zorunda kalabilirsiniz.Sevgilerimizle,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder