17 Mart 2014 Pazartesi

Makarna'daki Deniz Kokusu: Fettucine con Gamberetti (Karidesli Fettucine)

Malum mevsim degisiyor. Havalar yavas yavas isiniyor. Ilk bahar aksamlarina dogru yol aldigimiz bu gunlerde, goruntusuyle istah acici, lezzetiyle damak catlatan ve yapimi da bir o kadar kolay olan bir receteyi sizlerle paylasacagiz: Karidesli Fettucine. Sadece 15 dakikada hazirlayacagimiz bu makarna hem hafif olacak hem de goruntusu ve lezzetiyle gonulleri fethedecek.

Biz bu receteyi hazirlarken fettucine kullandik. Isterseniz spaghetti ya da linguine tarzi makarna ile de hazirlayabilirsiniz. Italya'da bu receteyi hazirlarken basta kabak olmak uzere cesitli sebzeleri kullaniyorlar. Biz kabak yerine aci olmayan carliston biber kullanmayi tercih ettik. Hem lezzeti arttirdik hem de gorsel olarak yemege renk katmis olduk.

Gerekli Malzemeler (iki kisi icin):

500 gramlik bir paket makarnanin yarisi (Spaghetti, Fettucine veya Linguine)

7-8 tane cherry domates

2 tane carliston biber

2 dis sarimsak

200 gram kadar kucuk boy (bebek) karides

Zeytinyagi

Tuz ve karabiber


1. Asama:

Daha once sizlerle paylastigimiz puf noktalara (buradan gorebilirsiniz) dikkat ederek makarnayi haslamaya basliyoruz. Makarnamiz, cinsine gore yaklasik 8 ile 14 dakika arasinda pismis olacak. Bu zaman zarfinda bizler de uygun boyuttaki bir baska tava veya tencerede karideslerimizi hazirlayacagiz.

2. Asama:

Bu tarifte kucuk boy karides kullaniyoruz. Karides cok cabuk pisen bir malzeme. Ustelik kucuk boy oldugu icin onceden haslamamiza gerek yok. Once bir miktar zeytinyagi ekledigimiz tavada ince ince dogradigimiz sarimsaklari bir sure olduruyoruz.

3. Asama:

Biberleri cok ince olmayacak sekilde dogruyor ve tavaya ekleyerek bir sure sarimsaklar ile birlikte zeytinyaginda ceviriyoruz. Domatesleri koyuyor, Biraz tuz ve karabiber ve en son da karidesleri ekliyoruz.

Karidesler piserken icindeki suyu birakacak. Bu yuzden ekstra su eklememize gerek yok. Karideslerin diger tum malzeme ile birlikte 3-4 dakika pismesi kafi.

4. Asama:

Haslanan makarnayi suzup icinde karidesli karisim olan tavanin icerisine aliyoruz. Makarnayi karisim ile harmanliyoruz. Yemegimiz hazir. Afiyet olsun...

Son Soz...

Karidesler piserken biraktigi suyun tamamini cektirmenize gerek yok. Bunun yerine makarnanizi paket uzerinde onerilen pisirme suresinden 1-2 dakika daha az pisirin. Makarnayi karidesli karisima eklediginizde, makarna tavada kalan suyu emecek ve boylece hem pisme islemi tamamlanacak hem de cok daha lezzetli olacaktir.

Sevgilerimizle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder