5 Aralık 2014 Cuma

Pandispanya (Sunger kek) Kullanarak Tiramisu Yapmak

Daha once cig krema ile hazirlanan Geleneksel Italyan Tiramisù tarifini sizlerle paylasmistik. Tarifte bizlerin kedi dili olarak da adlandirdigi Savoiardi biskuvilerini kullanmistik.

Savoiardi (Kedi Dili)
Savoiardi ile tiramisù yapmak hem lezzetli hem de pratik. Ancak bu konu Italyanlar acisindan da hep bir tartisma konusu: Tiramisù savoiardi ile mi hazirlanmali yoksa evde yapilan pandispanya ile mi? Kimi Italyanlara gore Tiramisù'yu savoiardi ile hazirlamak isin kolayina kacmak demek. Onlara gore gercek tiramisù ev yapimi pandispanya kullanilarak hazirlanmali.

Biraz daha emek harcayarak her detayiyla evde hazirlanmis bir tiramisù yapmak isterseniz ya da savoiardi bulamiyorsaniz asagidaki pandispanya tarifini mutlaka deneyin. Bu pandispanya ile gercekten enfes bir tiramisù yapacaksiniz. Unutmadan, bu tarifi her turlu pasta yapimi icin kullanabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler;

4 adet yumurta
1 su bardagi un
1 su bardagi toz seker
1/2 cay bardagi portakal suyu ya da ilik su (ilik su kullanacaksaniz bir tatli kasigi kadar limon suyu ilave edebilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Eger kekinizi kakaolu yapmak istiyorsaniz 2 corba kasigi kadar kakao

Yapilisi;

1) Yumurtalarin beyazlari ve sarilarini ayiriyoruz
2) Yumurta sarilari ile toz sekeri iyice cirpiyoruz. Sekerin eriyip krema kivami almasini sagliyoruz.
3) Portakal suyunu, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek karistiriyoruz
4) 1 bardak unu ekliyoruz ve karistirarak karisima yediriyoruz.
5) Diger bir kapta yumurta beyazlarini bir tutam tuz ile birlikte mikser yardimi ile cirparak kar haline getiriyoruz. Kati bir kivama gelene kadar cirpmaya devam etmek onemli bir detay.
6) Kar haline getirdigimiz yumurta akinin once yarisini diger karisima ekliyor ve alttan uste olacak sekilde diger karisimin icerisine yediriyoruz. Daha sonra kalani yumurta akini da ekleyerek ayni islemi tekrarliyoruz. Bu islemi yumurta aklarini cok sondurmeden yaparsak sonuc daha basarili olacaktir.
7) Tercihen tiramisù'yu hazirlayacagimiz kabin icerisine firin kagidi seriyoruz. Ayni kabi kullanmak dekoratif acidan size kolaylik saglayacaktir.
9) Hazirladigimiz harci kabin icine dokuyor ve onceden 180 derece isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisiriyoruz.



Yaklasik 4-5 cm kalinliginda bir pandispanya pisirdik. Kekimizi tam ortadan keserek yaklasik 2-2,5 cm kalinliginda iki kek elde etmis oluyoruz. Birinci parcayi tabana koyuyor ve tiramisù tarifinde oldugu gibi kahveli su ile islatiyoruz. Burada onemli olan nokta, hazirladiginiz pandispanyanin savoiardilere gore daha fazla su cekecegidir. Dolayisi ile kahveli suyunuzu orjinal tarifin iki kati kadar hazirlamalisiniz.

Islattigimiz birinci parcanin uzerine kremamizin yarisini dokerek yayiyoruz. Uzerini kakao ile kapladiktan sonra ikinci parcayi yerlestiriyor ve ayni islemleri tekrarliyoruz.


Tiramisumuz hazir. Orjinal tiramisù tarifini gormek icin tiklayiniz.  
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder