3 Nisan 2014 Perşembe

Omlet'e Degisik Bir Yorum Kattik: Soganli Omlet (Omelette all'Erba Cipollina)

Ozellikle hafta sonu kahvaltilarimizin vazgecilmez lezzetidir yumurta. Haslanmis olarak ya da sahanda pisirilmis haliyle mutlaka kahvalti soframizda yeri vardir. Bu yazimda paylasacagim tarif ile omleti biraz farkli bir sekilde hazirlayacagiz ve alisilmistan farkli bir sekilde servis edecegiz. Cok kolay bir tarif ile sofralarimiza farkli bir gorsellik katmis olacagiz.

Gerekli Malzemeler: (4 Kisi icin)

4 adet yumurta
Tereyagi
Taze sogan
Tuz
Karabiber

Hazirlanisi:

Orjinal tarif, Italya'da kullanilan ve Erba Cipollina diye adlandirilan cok ince bir taze sogan ile hazirlaniyor. Bizim illa bu ince taze sogandan bulacagiz diye bir arayisimiz olmayacak. Sadece taze soganin yesil kisimlarini cok ince dograyacagiz. Bir corba kasigini dolduracak kadar ince dogranmis taze sogan yeterli olacaktir.
Erba Cipollina
4 yumurtamizi bir kabin icerisine kiriyor, tuz, karabiber ve kiyilmis taze sogan ile birlikte iyice cirpiyoruz. Diger yandan uygun boyutta bir tavaya tereyagini ekliyoruz ve eritmeye basliyoruz. Tavayi cok kisik atese aliyoruz ve iyice cirptigimiz karisimi icerisine dokuyoruz.

Omletimizin puf noktasi bu asamadan sonra basliyor. Kisik ates uzerindeki tavaya ekledigimiz karisimi bir cirpici vasitasiyla karistirmaya devam ediyoruz. Omletimiz yavas yavas pismeye devam ederken biz de cirpmayi surduruyoruz. Bu sekilde krema kivaminda bir omlet pisirmis oluyoruz.

Servise hazirlanisi:

Yarimsar dilim buyuklugunde kestigimiz ekmekleri kizartiyoruz. Her bir kizarmis dilim uzerine bir kasik kadar omlet surerek omletli ekmek dilimlerimizi hazirliyoruz.

Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder