Gerekli Malzemeler: (4 Kisi icin)
4 adet yumurtaTereyagi
Taze sogan
Tuz
Karabiber
Hazirlanisi:
Orjinal tarif, Italya'da kullanilan ve Erba Cipollina diye adlandirilan cok ince bir taze sogan ile hazirlaniyor. Bizim illa bu ince taze sogandan bulacagiz diye bir arayisimiz olmayacak. Sadece taze soganin yesil kisimlarini cok ince dograyacagiz. Bir corba kasigini dolduracak kadar ince dogranmis taze sogan yeterli olacaktir.Erba Cipollina |
Omletimizin puf noktasi bu asamadan sonra basliyor. Kisik ates uzerindeki tavaya ekledigimiz karisimi bir cirpici vasitasiyla karistirmaya devam ediyoruz. Omletimiz yavas yavas pismeye devam ederken biz de cirpmayi surduruyoruz. Bu sekilde krema kivaminda bir omlet pisirmis oluyoruz.
Servise hazirlanisi:
Yarimsar dilim buyuklugunde kestigimiz ekmekleri kizartiyoruz. Her bir kizarmis dilim uzerine bir kasik kadar omlet surerek omletli ekmek dilimlerimizi hazirliyoruz.Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder