31 Ocak 2014 Cuma

Biz Kimiz?


Dort sene once is degisikligi sebebiyle, zorunlu olarak ailece Italya'da yasamaya basladik. Oncesinde Turkiye disinda bulunmuslugumuz sadece bir kac gun suren is ve turistlik gezilerden ibaretti. Hemen her yurtdisinda yasamaya baslayan yabanci gibi, biraz vatan ozlemi biraz da aliskanliklarin etkisiyle her yerde Turk yemekleri aramaya koyulduk. Bulduklarimiz ise hem cok kisitli hem de kotuydu.


Insanin alistigi hayatin disina cikmasi gercekten cok zordu. Bir de yemek konusundaki bu hayal kirikligi uzerine eklenince mutsuzlugumuz katlandi. Mutsuz gecen bir donemin sonunda anladik ki, Italya'da bir Turk gibi yasamaktansa, Italyan tarzi bir hayati benimseyerek yasamakti tekrar mutlu olmanin anahtari.

Bizler yemek tutkunuyuz. "Yemek yemek sadece karin doyurmak degildir" diyenlerdeniz. Yemek yemek kadar yemek yapmaktan da buyuk haz duyanlardaniz. Bu tutkumuz bizleri oncelikle Italyan yemek kulturunu daha yakindan tanimaya itti.

Halen Italya'da yasayan dort kisilik bir aileyiz. Bir ulke kulturunu tanimanin en guzel yolunun mutfagindan gectigine inaniyoruz. Buldugumuz her firsatta, yeni yerler gormeye, gittigimiz yere ozel yeni lezzetleri tatmaya calisiyoruz. Ogrendiklerimizi uyguluyor, dostlarimiza ikram ediyoruz.

Bu blog sayesinde deneyimlerimizi sizlerle de paylasmaktan buyuk mutluluk duyacagiz. Blog'da kimi zaman kulturel bir gezinin detaylarini, kimi zaman bir yemek tarifini, kimi zaman ise Italya'ya ozgu detaylari bulacaksiniz.

Sevgilerimizle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder